“Qeveria po fsheh sëmundjen e rëndë që ka prekur 2 persona në Sarandë” (FOTO)

Një rast i sëmundjes së lëkurës është denoncuar nga një veteriner i Sarandës. Kjo sëmundje e quajtur Antraks po mbahet e fshehtë dhe e izoluar nga institucionet shtetërore dhe Ministria e Shëndetësisë në vend.

Antraksi është një sëmundje e lëkurës e cila shkaktohet nga baktere të ndryshme dhe mund të shfaqet disa ditë ose dy muaj pasi bakteri hyn në trup.

Veterineri ka theksuar faktin se gjatë inspektimit të zonave rurale të Sarandës ka hasur shumë raste që barinj dhe banorë të zonës ishin të prekur nga sëmundja e Antraksit.

Denoncimi është bërë publik në Facebook nga ish-kryeministri Berisha.

Sali Berisha publikoi mesazhin e plotë që ngre alarmin për shpërthimin e sëmundjes së Antraksit në Sarandë dhe faktin se pse qeveria nuk e bën publik këtë rast.