Pyetja që është bërë hit në rrjetet sociale, a ka hije flaka? (Video)

foto-417

Në shkollë ne kemi mësuar se të gjitha gjërat kur janë të ndriçuar prodhojnë hijen e tyre. Por a është edhe flaka njëra ndër to?

Kjo është pyetja që është bërë hit në rrjetet sociale kohën e fundit.

Flaka me të vërtetë nuk ka hije, dhe këtu është shpjegimi se pse kjo është kështu, transmeton Indeksonline.

Kjo sepse, kur objekti në vetvete është një burim i dritës si në këtë rast flaka, atëherë nuk ka se si te këtë hije. Kjo është arsyeja pse në mur nuk e shohin hijen e flakës. Kur diçka bëhet shumë e nxehtë ose kur digjet ajo vetvetiu lëshon dritë, si pjesë e procesit të djegies.

Provoje dhe vërtetoje.

sibica-plamen-senka-foto-printskrin-yt-1453652503-830631