Provat e para që shimpanzat besojnë në Zot (VIDEO)


Shkencëtarët janë befasuar nga këto pamje të cilat ata mendojnë se janë prova që shimpanzat besojnë në Zot.
Laura Kehoe, student për doktoraturë në Universitetin Humboldt në Berlin gjeti disa ‘prova’ kur po studionte ne Republikën e Ginesë.
Ajo vuri një kamerë të fshehtë që të regjistronte sjelljet e shimpanzave dhe u mahnit nga ajo çfarë gjeti, transmeton lajmi.net.
Video tregon majmunët që po mblidhen rreth pemës e cila duket se ka gërrvishtje në lëkurë. Pastaj shimpanzat gjuajnë gurë dhe bëjnë zëra të çuditshme rreth pemës, ndërsa anëtarët e tjerë të grupit i vendosin me rradhë në bazën e pemës.
Laura thotë: “Ndoshta kemi gjetur provat e para që shimpanzat kanë krijuar një lloj vendi të shenjtë.”/lajmi.net
psg