“Prekja” femërore i bën burrat më të guximshëm

CaptureKështu thotë një studim i Columbia University në New York, që ka marrë në analizë një grup personash të vënë përpara zgjedhjes mes një pune të rrezikshme dhe një tjetre më të sigurt.

Burra kurajozë, të gatshëm të rrezikojnë çdo gjë për gjithçka? Një pjesë e mirë e këtyre akteve varet nga një përkëdhelje apo mbështetje e dhënë nga një grua.

Kështu thotë një studim i Columbia University në New York, që ka marrë në analizë një grup personash të vënë përpara zgjedhjes mes një pune të rrezikshme dhe një tjetre më të sigurt.

Ata meshkuj, të cilët u përkrahën nga gjinia femërore u treguan më të gatshëm të rrezikoheshin.

Femrat mund të kontribuojnë në kurajimin e burrave, por duhet që të tjerët të qëndrojnë larg kësaj mbështetjeje.