Plas në Barcelonë!

Disa njerëz, në Girona dhe në Barcelonë, janë vendosur para hyrjeve ose janë shtrirë në tokë duke iu kundërvënë përmes rezistencës pasive, por ato janë zhvendosur me forcë.

Janë regjistruar gjithashtu të plagosurit e parë, së paku tre, duke përfshirë një zonjë të moshuar në lagjen Roquetes në Barcelonë.
Sipas televizionit spanjoll TV3, deri tani janë 40 të plagosur.