“Piva urinë për 2 ditë. Lamtumirë! Ju dua shumë”, pastaj kthesa dramatike

Pas dy ditësh krejt i vetëm në shkretëtirë, Mick Ohman kishte hequr dorë nga shpresa. Ai kishte regjistruar një mesazh video lamtumire për familjen e tij dhe kishte dy ditët e fundit duke luftuar dehidratimi, teksa pinte birrë dhe madje edhe urinën e tij.

“Nëse e gjeni këtë telefon ju lutem tregoni motrave e mia sa i dua”, tha ai në video, siç është cituar nga ABC.

“Tregojeni mbesën time dhe nipin sa shumë i dua, unë kam qenë duke u lutur gjatë gjithë natës. Unë jam i tmerruar, jam i tmerruar. Unë ju dua”.

Ohman, 55 vjeç, kishte marrë një udhëtim në mbrëmjen e kurorës, një qytet fantazmë në malet Bradshaw në Arizonan rurale, për një piknik në hapësirën e jashtme të madhe.

Në rrugën e tij, më 27 korrik, terreni shkëmbor dhe i pabarabartë shkatërroi transmetimin në makinën e tij. Ai ishte i mbërthyer, pa mbulim të celularit dhe askush nuk e dinte se ku ishte.

Dispozitat e tij të mbijetesës përbëheshin nga një shishe uji, disa birra, patate të skuqura dhe një sanduiç, por ai nuk kishte idenë se sa kohë do t’i duhej t’i zgjasnin.

Në ditën e parë, ai u përpoq për orë të tëra dëshpërimisht duke u përpjekur për të gjetur sinjal telefoni celular, por pa dobi.
Ai ndërtoi letrën “H” nga shkëmbinjtë e afërt për të treguar “ndihmë”, ai e shtiu armën e tij në raportin e Morse. Asnjë makinë, biçikletë ose avion nuk kaluan.

Në natën e parë të gjumit, fyti i tij u mbyll nga dehidratimi. Dita tjetër ishte edhe më e tmerrshme.

Nga idetë, ai dha dorëheqjen në një natë të shqetësuar të gjumit, fyti i tij u mbyll me dehidratim. Ditën tjetër, situata e tij u bë edhe më e dëshpëruar.
Ai tha se për herë të parë në jetë ka pirë urinë.

Ditën e tretë, fati i Ohmanit mori një kthesë dramatike, ndërsa shiu i ngjashëm me musonet dhe me bubullima përfshiu fushat e shkretëtirës.

Ishte ky moment që ai vuri re një çiklist në horizont dhe u përpoq të fluturonte drejt tij. Përfundimisht, 55 vjeçari u shpëtua.
Troy Haverland, 52 vjeç, solli Ohman në anën e pasme të biçikletës së tij në një rrugë që zgjat një orë me makinë për në Liqenin Pleasant ku Ohman u kontrollua nga personeli mjekësor.

“E di, sot mund të thuash që ke shpëtuar një jetë … Doli që Troy ishte engjëlli im kujdestar”, tha Ohman.