Piktura që u shit për 46.5 milionë dollarë në New York

Një pikturë e Mark Rothko u shit për 46.5 milionë dollarë në një ankand në Nju Jork në një mbrëmje, në të cilën u vendosën disa rekorde duke përfshirë edhe një punë nga artisti gjerman Sigmar Polke.

“Untitled (Verdhë dhe Blu)” nga Rotko ka përfunduar në vitin 1954 dhe ka qenë e vlerësuar mes 40 dhe 60 milionë dollarë

Piktura ishte në pronësi  të Rachel “Bunny” Mellon, sipas Bloomberg, transmeton Klan Kosova.

Rothko ishte një nga artistët më të suksesshëm dhe të famshëm në Amerikë para se ai të vriste veten në vitin 1970, sipas shënimeve të The Guardian.

employees-of-sothebys-auction-house-pose-with-us-artist-mark-rothkos-1-640x380