Patkoi kundër syrit të keq? Ja pse e kemi ditur gjithmonë gabim dhe cili është kuptimi i tij

Kemi parë gjithandej, jashtë dhe brenda vendit, që në portat e shumë shtëpive, në veshët e shumë bukurosheve apo në gjokset e tyre a të meshkujve, në unaza nusesh, etj, varet apo ka nga një patkua.
Mendojmë se këtë e bëjnë për të mos i marrë mësysh, apo ndryshe, për të larguar syrin e keq, por jo, gaboheni. E vërteta qëndron ndryshe.
Si ka mbetur ky mit dhe përse?
Vazhdo leximin në linkun më poshtë

Vazhdim