Pas kesaj qe do ta lexoni per bananet dhe rrushin do ti konsumoni shum me teper !

step5

Hulumtimi më i ri ka treguar që ushqimi i zakonshëm, si rrushi dhe bananet mund të zvogëlojnë numrin e rrahjeve të zemrës, sikurse ushtrimet e jogës. Pulsi normal te personat e rritur është në mes 60 dhe 100 rrahjeve në minutë. Me këto rrahje masim ritmin e zemrës, si dhe forcën e qarkullimit të gjakut.

Numri i lartë i rrahjeve, përndryshe i njohur si takikardi (më shumë se 100 rrahje në minutë tek të rriturit) mund të çojë deri te sëmundjet e zemrës, sulmi në tru dhe sëmundjet e veshkave dhe të shkaktojë simptoma siç janë djersitja, të përzierat dhe të vjellat. Nëse pulsin e shpejtuar dëshironi ta ulni në mënyrë natyrale, provoni banane dhe rrush.

Bananet janë burim i pasur i kaliumit

Shkencëtarët e Universitetit amerikan Maryland porosisin: kaliumi është jashtëzakonisht i rëndësishëm për mbajtjen e nivelit të ulët të rrahjeve të zemrës. Simptomat e mungesës së kaliumit përfshijnë ngërçet në muskuj dhe mungesën e energjisë, çka mund të çojë deri te puna e çrregullt e zemrës. Bananet përmbajnë 400 mg kalium në 96 kalori. Kjo është 11 për qind e nevojave ditore.

Bananet kanë më pak se 1 mg natrium, çka i bën ushqim të vlefshëm për njerëzit të cilët duhet të konsumojnë nivel të zvogëluar të natriumit, shkruan Zëri.

Rrushi, sikurse edhe banania është i pasur me kalium, ndërsa përmban më shumë se 1000 mg, çka paraqet një të tretën e nevojave ditore. Rrushi ka shkallë të ulët të natriumit: 60 mg për shujtë. Joga, meditimi dhe teknikat tjera të relaksimit po ashtu mund të reduktojnë numrin e rrahjeve të zemrës. Nëse dëshironi të ushtroni në shtëpi, pajisuni me një xhirim audio dhe video me teknikat relaksuese. Çfarëdo ushtrimi për zgjatje dhe relaksim qetëson pulsin. /Zëri/