Paralajmërim! Njihuni me sëmundjen që pritet të ‘’vrasë’’ njerëzit në të ardhmen

Një sëmundje e rrezikshme po paralajmëron për të ardhmen. Do të sëmuremi nga teknologjia, varësia nga interneti dhe smartphone që do të jenë më të përhapura në dhjetëvjeccarin e ardhshëm nënivel botëror.

Kështu bën të ditur raporti i XVIII i Kongresit Botërore të Psikiatrisë dinamike, që u mbajt në Firence.

Pas tyrë janë ccrregullimet nervore, si dementia apo amnezia. Në rritje janë problemet psikologjike, me 10% në vitet e fundit, ku përvecc kequshqyerjes është dhe depresioni si pasojë e stresit.

“Duke analizuar patologjitë e të ardhmes në nivel botëror, del në pah se shoqëria aktuale është e karakterizuar nga një formë e industrializmit postmodern që është në dëm të cilësisë së jetës, dhe gjeneron pasoja patologjike. Duhet të angazhohemi të gjithë se si të përballojmë në të ardhmen dhe ta përmirësojmë”, thotë Vera Slepoj, psikiatre.