Njihuni me çiftin më të vjetër në Shqipëri (VIDEO)

1-1030-620x330
Çifti më i vjetër në Shqipëri jeton në fshatin Kukur të Gramshit. Afez dhe Reshmiko Shuli, burrë e grua ndajën secili nga 103-vjeç jetëgjatësi.
Ky ndoshta mund të jetë rast i rrallë në të gjithë botën. Të dy kanë lindur në vitin 1912, vitin e shpalljes së pavarësisë, në po të njëjtin fshat ku jetojnë edhe sot.
Edhe pse mosha bën të vetëm, dy të moshuarit kanë një memorie të admirueshme mirpo dëgjimin e kanë të dobët. Këtë jetëgjatësi dy të moshuarit ia atribuojnë përdorimit të mjaltit në çdo vakt ngërinieje si edhe veshjeve të bëra me lesh deleje, thonë ato për kamerat e News 24.
Të dy thonë se kurrë nuk kanë pirë duhan, as raki madje jeta e shëndetshme duke u marrë me aktivitet fizik me punët në bujqësi ka berë që mos të pinë medikamente.
I pyetur për sistemin që ai e cilëson më të mirë në Shqipëri gjatë jetës së tij, i moshuari Afezi shprehet se periudha e komunizmit ishte më e mira pasi në atë kohë kishte bukë për të gjithë