Një vit e tetë muaj: Femra që bëri bujë për humbjen e 92 kilogramëve (Foto/Video)

Më 29 gusht të vitit 2014, Simone Anderson, një 25 vjeçare vendosi të ndryshojë komplet stilin e jetës së saj, e cila atë kohë peshonte 169 kilogramë.

Më 29 tetor, ajo kishte hyrë në një operacion të lukthit dhe në më pak se 12 muaj ajo arriti diçka mbresëlënëse duke larguar 92 kilogramë, transmeton Qiriu.net.

Femra e cila vendosi t’i nënshtrohej një operacioni nëntë orësh për të hequr lëkurën e saj të tepërt, sot gëzon trupin e saj perfekt dhe shfaq pa turp transformimin e saj nga mbipesha e tepërt.

“Unë kam ndryshuar krejtësisht stilin e jetës time, tani bëjë dietë dhe stërvitje. Jam tridhjetë e tri javë nga ajo që hoqa, por tani jam krenare për trupin tim”, tha ajo.

Ajo gjithashtu ka thënë se edhe pas heqjes së mbipeshës, ajo ka rritur ushtrimet duke mos ndaluar asnjëherë, duke përfshirë këtu palestrën, vrapimin në ajër të pastër, dhe ushtrimet tjera të panumërta.

Këshilla e saj për të tjerët, sidomos për gjininë femërore është mbajtja e dietave dhe zgjedhja e stërvitjes.

Ajo ka thënë se tani ndihet edhe më e bukur fizikisht dhe shpirtërisht, pasi që pesha gjithmonë i ka shkaktuar dhembje të herëpashershme, vuajtje dhe turp.

Arsyeja pse ajo humbi peshën, dhe largoi lëkurën e tepërt është jo vetëm se donte të dukej mirë, por edhe pse donte të ndihej mirë, dhe sigurisht ajo iu është plotësuar, sepse tani ka thënë se e jeton jetën që kurrë se kishte pasur deri sot./Qiriu.net

Excess skin: On October 29th she had a Gastric Sleeve surgery and in less than 12 months, the determined Auckland-based woman managed to lose an impressive 92 kilograms (202 lbs)

Barely recognisable: Ms Anderson, who decided to undergo a nine-hour surgery to remove her excess skin in late 2015, recently shared an 88 week update on Instagram (right)

'The human body is incredible that's for sure': 'How much it continues to change still blows my mind,' she wrote next to a comparison snap of herself wearing underwear

Determined: 'I have completely changed my lifestyle, diet and exercise. I am thirty three weeks post opp abdominoplasty, bra line back lift, breast lift & augmentation,' the proud make up artist wrote on Instagram 

Staying strong: She also admitted that body weight exercises continue to be a struggle for her since her skin removal surgery but that she would continue to persist with them

Debilitating: 'But when I was sports training I would need to wear compression pants under sports tights to keep it [the excess skin] all in place and stop it from bouncing up and down,' she said

Final step: Once she hit her goal weight, Dr. Remus Rapta, a doctor in Arizona, offered to perform the surgery to remove her excess skin

Inside and out: She explained that she didn't just want to look better - she also wanted to feel better

'My body is so amazing': And though she was in a lot of pain and was 'quite miserable' shortly after the procedure, Ms Anderson was very pleased with the results

New woman: The striking blonde now radiates confidence and a healthy glow 

Confident: 'I cannot wait for summer… I’ll be fully recovered and definitely be in a bikini,' she said