Një ritual tronditës që bën burrat të qajnë (video)

CaptureKy është një ritual shumë i lashtë që bëhet në Brazil dhe lidhet me vërtetimin e burrërisë. Të qash gjatë, apo pas këtij rituali, nuk dëshmon se nuk je burrë. Përkundrazi, ai që e ka kaluar atë vërteton se është vërtetë burrë.

Gjithë rituali lidhet me futjen e duarve në dy dorashka plot me ‘miza plumb’, pickimi it ë cilave fut në trupin e njeriut aq shumë toksinë, sa një njeri mund të humbë ndërgjegjen, ose edhe me keq.

Tribuja që aplikon këtë ritual quhet Satere-Mawe dhe ky është një nga ritualet më të dhimbshme që tributë aplikojnë. Burri duhet t’i mbajë dorashkat të vëna për 20 minuta, ndërkohë që mizat shpojnë mishin e tij. Ndërkohë që toksina injektohet në trupin e tij përmes duarve, anëtarët e tjerë këndojnë dhe kërcejnë.


Shikoni videon