Një përqafim redukton stresin dhe ankthin

Një përqafim redukton stresin,ankthin dhe përmirëson kujtesën. Sipas një studimi të kryer nga studiues të Universitetit të Vienës gjatë përqafimit çlirohet oksitocini, i cili ndikon për të ulur presionin e gjakut.

Megjithatë, duhet të tregohemi selektivë me atë që përqafojmë, sepse ky veprim mund të sjellë efektet e kundërta, nëse lidhja me personin është e dobët ose nëse përqafohet një i panjohur. Oksitocina, citon albeu, e prodhuar nga gjendja e hipofizës në tru, njihet për ndikimin e tij në rritjen e marrëdhënieve njerëzore, sjelljes shoqërore dhe afërsisë midis prindërve, fëmijëve dhe çifteve./24oreinfo.com