Një njollë e madhe shfaqet në Diell, ekspertët paralajmërojnë stuhi të rrezikshme diellore (Video)

Një njollë e madhe (hapësirë) është vërejtur ditëve të fundit që është shfaqur në diell, të cilat nuk kanë qenë më parë. E kjo mund të shkaktojë që të dërgojë “fishekzjarrë” të rrezikshme diellore poshtë në Tokë.
Njolla diellore e quajtura AR2665, është 120 mijë kilometra e gjerë – mjaftueshëm e madhe për t’u parë edhe nga toka,
Ekspertët kanë paralajmëruar se njolla është mjaft e madhe sa që mund të prodhoj fishekzjarrë diellore, të cilat mund të shkaktojnë ndërprerje të energjisë elektrike në Tokë, të pengojë satelitet e komunikimit dhe për të krijuar stuhi të rrezatimit. Nga larg mund të duken si karakteristika të vogla, mirëpo madhësia e saj relative është më i madhe se rrethi i ekuatorit të tokës i cili është pak më i madh se 40 mijë km.
Njollat mund të shkaktojnë stuhi diellore, të cilët mund të krijojnë një aurora e cila do të sjellë kërdi në rrjetet e energjisë, potencialisht duke shkaktuar ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona.
Për më shumë ju sjellim më poshtë edhe videon:

VIDEO