Një lugë në ditë për të mbrojtur dhëmbet tuaj, largoni pllakën dentare nga dhëmbët me këtë menyrë të thjeshtë

Pllaka Dentare është një masë e pangjyrë qe ngjitet (Biofilmi) dhe formohet mbi dhëmbët dhe mishrat, si dhe protezat.

Ajo mund të shkaktojë sëmundje periodontale, sepse bakteret në pllakë të fshehtë permban lëngje që irriton mishrat dhe strukturën e mbështetjes.

 Edhe pse  thuhet se pllakë nuk mund të hiqet nga larja e rregullt e dhembeve, ata që e kanë provuar e dinë se kjo nuk është krejtësisht e vërtetë. Por, megjithatë, ekziston një alternativë në natyrë, e cila është vaji i kokosit transmeton qiriu.net

Një lugë gjelle vaj kokosit është e gjitha që ju nevojitet. Konsumoni atë çdo ditë dhe pllaka do të zhduket. Mos gëlltititni vajin . shperlani  gojën me atë për 15 deri 20 minuta .

Vaji kokosit do të zvogëlojë numrin e baktereve të dëmshme në gojën tuaj dhe si rezultat do të parandaloni akumulimin e pllakes. Pas shpëlarjes se  gojës tuaj, lahen dhëmbët  me një furçë dhëmbësh, por pa pastë dhëmbësh. Ju do të vëreni përmirësime pas vetëm dhjetë ditësh .