Nëse macja apo qeni mbështet kokën tek muri, ja çfarë duhet të bëni sa më shpejt


Edhe pse në pamje të parë mund të duket si një gjest i parëndësishëm apo si diçka normale, në fakt, në realitet ka të bëjë me një rrezik tepër të madh që i kanoset qenit apo maces tuaj. Shoqëria holandeze e kafshëve Steunpunt voor Dieren”, thotë se nëse kafsha juaj është duke vendosur kokën tek muri dhe nuk mjaullin apo leh, atëherë duhet ta çoni atë sa më parë tek veterineri, pasi kjo është një shenjë që tregon se qeni ose macja mund të jetë duke pësuar një ishemi cerebrale, mund të jetë helmuar apo mund të jenë prekur nga infeksione të tjera patologjike, të cilat vendosin në rrezik jetën e tij/saj. Lajmi është bërë i ditur nga sajti “Green Me”, në të cilën shkruhet: “Kjo sjellje mund të duket banale, argëtuese dhe madje edhe simpatike, por është diçka tepër serioze për jetën dhe shëndetin e kafshës suaj të dashur. Është shenjë e një simptome neurologjike, e cila lidhet me shkaqe të ndryshme”. /a.s/noa.al
qeni