Nëse konsumoni vezë çdo ditë, në trupin tuaj ndodhin këto gjëra

Vezët janë të pasura me vlera ushqyese, të tilla si proteina, vitamina (A, B2, B6, B12, D, E) dhe minerale (zink, thiamin, riboflavin, fosfor, magnez, hekur, selen, bakër) si dhe omega-3 acide yndyrore që janë thelbësore.

Përveç kësaj, ato janë me vlerë të ulët të kalorive, që e bëjnw një dietë shumë miqësore për shumicën e njerëzve.

Vezët përmbajnë edhe kalcium dhe vitamin D, për mbrojtjen e eshtrave. Këto janë përbërës tepër të shëndetshëm. Për më tepër, vezët mund të ndihmojnë në rritjen e flokëve dhe thonjve, për shkak të nivelit të lartë të aminoacideve të sulfurit si dhe vitaminave e mineraleve.