Nëse keni një sulm në zemër, keni 10 sekonda kohë për të mbijetuar, ja çfarë duhet të bëni (Video)


Asnjëri nga ne nuk mund të parashikoj se kur mund të kemi një sulm në zemër. Pra, është mirë t’i dimë disa gjëra, për të parandaluar më të keqen pas një sulmi.

Shpresojmë që kurrë të mos keni një sulm në zemër, por në qoftë se kjo ndodh, ju keni një mundësi të ndihmoni veten, apo dikë tjetër, derisa ndihma profesionale të mbërrijë.

Kur ndodh një sulm në zemër, shumica e njerëzve kanë disa simptoma, duke filluar nga paniku dhe pas disa sekondave humbin ndjenjat. Megjithatë ka diçka që ju mund të bëni për të shpëtuar një jetë, madje gjatë kësaj periudhe të shkurtër.

Së pari, thirrni një ambulancë, dhe së dyti filloni të kolliteni.
Merrni frymëmarrje të thellë për të dërguar oksigjen në mushkëri, dhe kolliteni fort për të krijuar presion mbi zemër.

Presioni mbi zemër ndihmon për të rivendosur ritmin normal, dhe kjo është vendimtare që një person të mbërrij i gjallë në spital
heartattack