Nëse dëshironi djalë, atëherë provojeni këtë truk

Disa prindër nuk mendojnë se është njësoj si të lindë djalë apo vajzë. E po, nëse insistoni që fëmija juaj të jetë mashkull, atëherë provojeni këtë truk.

Ekspertët kanë testuar një ilaç në 1.228 femra, të cilat kanë pasur disa abortime spontane, në mënyrë që të verifikojnë a mund t’u ndihmojë ai ilaç që të mbajnë shtatzëninë deri në fund. Femrat që me ditë të tëra para ngjizjes kanë pirë këto tableta, një e treta prej tyre kanë lindur fëmijë meshkuj, sesa ato femra të cilat kanë pirë placebo.

Fjala është për ilaçin që secili prej nesh e ka në shtëpi, që njihet me emri thartira acetilsalicine, ose “Aspirina”, “Andol”, Anbol”, por edhe me shumë emra të tjerë.

Nënat e ardhshme kanë marrë doza të vogla thartirës acetilsalicine saktësisht para ovulacionit, në ditën kur do të kishin pasur sukses “kyç” apo atë ditë kur do të kishin pasur ngjizje jashtëtrupore.

Shkencëtarët konstatimet e veta i shpjegojnë, sipas të gjitha gjasave, me faktorët jetësorë siç janë: stresi, ajri i ndotur dhe pirja e duhanit, të cilët shkaktojnë “reduktimin” e bebeve të gjinisë mashkullore, përkatësisht ato kanë më pak gjasa që të mbijetojnë në stomakun e nënës.

Thartira acetilsalicine zvogëlon proceset inflamatore në organizëm, dhe vetvetiu pengon që organizmi të refuzojë frytin, shkruan gazeta “Jorunal Of Clinical Invstigation”.