Nëna fëlliq foshnjën keq, i bën diçka që do i mbetet gjithmonë

Searyl Atli, një bebe 8-muajshe është i pari njeri në botë që në kartën e shëndetit e ka të papërcaktuar gjininë. Këtë vendim e ka marrë babai, Kori Doty.

As Kori nuk e identifikon veten as si mashkull, as si femër dhe kërkon ta rrisë fëmijën pa gjini derisa ta kuptoj vetë se çfarë do të jetë.

Unë e njoh vetëm si bebe, dhe dua t’i jap gjithë dashurinë dhe mbështetjen që të bëhet një njeri i plotësuar, jashtë kufizimeve që të sjell kategorizimi si vajzë apo si djalë”,- ka thënë në një intervistë për CBC.