NASA Hapur: Vetëm me lutje në luftë kundër asteroideve

nasa0305

Kreu i NASA-s, Charles Bolden, ka këshilla se si  të luftojmë kundër  asteroidëve  të madhenj të cilët lëvizin në drejtim të Tokës … Lutuni!
“Kjo është në lidhje me Shtetet e Bashkuara, por pjesa tjetër e botës kanë në luftën kundër asteroidet ashtu edhe kometat që mund të godiste Tokën”, tha Bolden, duke folur për anëtarët e Dhomës së Përfaqësuesve.

Asteroid me një shkallë prej 17 metra shpërtheu së fundmi në Rusi, si dhe ndërtesat ndikim shumë mbetën pa xhama ishin dëmtuar shumë ndërtesa, dhe në shumë mënyra 1500 njerëz u plagosën.

“Këto zhvillime janë provë se ne jetojmë në një sistem diellor aktive në të cilat tonë shumë afër shumë shpesh shpenzojnë objekte të tilla.”

NASA monitoron rreth 95% të objekteve në univers, të cilat kanë një shkallë të paktën një milje, dhe ju duhet të shkoni pranë planetit tonë. Ndonjë nga këto Tokë asteroids hit, ai do të shkatërrojë qytetërimin e tërë.

Por deri më tani janë zbuluar vetëm dhjetë për qind të rreth 10 mijë asteroide të vogla me një shkallë deri në 50 metra.

“Në përgjithësi ne nuk e dimë për një asteroid që kërcënon Tokën. Por në qoftë se ju e dini dhe për të përcaktuar se, për shembull, nuk do të goditur për tre javë, ne vetëm mund të lutemi “, tha Bolden.

Në programin e punës së NASA-s është siguruar dhe të zhvillojnë teknologjinë që do të kishte ndryshuar drejtimin e lëvizjes së një asteroid që udhëton në Tokë.

“Shanset që nuk e goditi diçka që do të shkaktonte shkatërrimin masiv të njerëzimit janë shumë të vogla. Por pasojat janë shkatërruese, kështu që unë mendoj se ne kemi nevojë për diçka si “Bolden mbaruar.