Moti/ Vijnë lajme të mira nga meteorologët, ja çfarë na pret këtë javë

Sipas meterologëve temperaturat e gushtit nuk kanë ndermend të zbresin më poshtë se 35 grade.

Në terma afatmesëm, parashikohet që 10 ditëshi i dytë dhe i tretë i gushtit të jenë respektivisht rreth 5°C dhe 3°C më të fresket, referuar 10 ditëshit të parë të gushtit 2017.

Përsa i përket tablosë së reshjeve, priten kryesisht në 15 ditëshin e dytë por sasi të pakta dhe jo në të gjithë territorin. Sipas Meteoalb, janë krikuar kushte per shira afat shkurtër në zonat malore dhe një pjese të zonës së ulet në datat 8 – 9 – 10 gusht 2017.

Fundjava tjetër sjell renië me të paktën 5°C duke bërë që maksimumi në rang vendi të zbresë në 34 – 35°C.