Mos përdorni më letër alumini, shkakton probleme serioze

Alumini është metali më i bollshëm në planet, atë e gjejmë kudo duke nisur nga letra e varakut që e përdorim për ushqimet e deri tek deodorantët dhe antidjersat.

Trupi i njeriut nuk ka nevojë për alumin dhe për këtë arsye ai nuk është në gjendje që ta përpunoje këtë mineral.

Nëse ai akumulohet në trup mund të shklaktoje problem serioze në mëlçi, mushkëri, tiroide dhe veshka. Gjithashtu, alumini mund të shkaktoje dëme në sistemin tuaj nervor qëndror. Kjo është vërtetuar në faktin se ekspozimi i aluminit mund të çoje në autizëm.
Tek të rriturit ekspozimi i tepërt ndaj aluminit mund të çoje në deficite neurologjike të lidhura me sëmundjet si Alzheimer.
alu