Mos lini kurrë një gotë ujë pranë shtratit tuaj për mëngjes, ja çfarë rrezikoni (VIDEO)

A jeni zgjuar ndonjëherë në mëngjes dhe keni pirë ujë nga gota që keni lënë të mbushur një natë më parë? Ndoshta nuk u ka shkuar kurrë në mendje që uji në gjendje të tillë “skadon”.
Ndërsa ka një ndryshim të lehtë në vetë ujin, duke ulur pH e tij për shkak të thithjes së dioksidit të karbonit, shkakton acid, por kjo nuk është ajo për të cilën më së shumti duhet të shqetësoheni.
Gjatë natës, uji i lënë në gotë të hapur mbledh pluhurin dhe qelizat e vdekura të lëkurës që qarkullojnë në ajrin e dhomës tuaj, madje është si magnet për to. Uji në shishe është më i sigurtë, por që gjithashtu shihja duhet ndërruar të paktën 1 herë në 3 ditë dhe duhet shpëlarë përditë, sepse plastika me ujë është e aftë të rrisë alga mikroskopike dhe baktere brenda shishes.
Pra, nëse deri tani jeni kënaqur duke pirë ujë në një gotë që përmban çdo lloj pluhuri dhe grimce të gjendur brenda dhomës tuaj gjatë natës, atëherë në ju rekomandojmë ta derdhni atë dhe ta nisni ditën me një gotë uji të freskët.
Më poshtë videoja shpjeguese me terma shkencorë:
VIDEO