Mos e anashkaloni këtë! Kjo mund të jetë arsyeja e dhimbjes së shpinës suaj

Meshkujt janë të prekur nga kjo sëmundje në 90% të rasteve, veçanërisht ato me flokë në pjesën e poshtme të shpinës. Sëmundja zakonisht ndodh gjatë pubertetit kur rritet flokët dhe aktiviteti i gjëndrës dhjamore përforcohet. Sëmundja pilonidale është një inflamacion kronik i indeve të buta.

Më së shpeshti manifestohet si një shtresë e fortë e cila është e pasuar nga:
Ënjtje
Skuqje
Ankth
Ethe
Dobësi e përgjithshme e trupit

Nëse nuk trajtohet mund të bëhet sëmundje kronike që zhvillohet gradualisht.

Masat parandaluese në fazën fillestare:

Shafran i Indisë
Së pari duhet të përfshini shafran të Indisë në dietën tuaj. Filloni ta shtoni atë dhe do të ofrojë shumë efekte të tjera pozitive.

Nxehtësia
Ngrohja në mënyrë efektive rrit qarkullimin e gjakut.

Qepa
Qepa ka vetitë më të mira antiseptike në krahasim me perimet e tjera. Kjo ndihmon në përshpejtimin e proçesit të shërimit. Ajo çka duhet të bëni është të prini një qepë në feta të trasha dhe ta vendosni në zonën ku dëshironi ta aplikoni. Mbulojeni me një fashë dhe ndryshojeni çdo 2-3 orë./Shije.al