Mjalti, shërues i shumëfishtë

Mjalti ka aftësi kuruese dhe dezinfektuese për plagë dhe gërvishtje të lëkurës. Sipas një studimi, mjalti triumfon mbi 7 lloje të ndryshme bakteriesh, dhe ndihmon kundër gripit dhe qetësimit të stomakut.

Eksperimentet e bëra në mjaltë kanë treguar se vetia e tij e mbytjes së bakterieve është dy herë më e madhe nëse mjalti zbutet me ujë.

Është vërtetuar se 1 kg mjaltë ka 3150 kalori, kurse gjatë ditës njeriut i nevojiten mesatarisht 2800-3000 kalori.

Ngrënia e rregullt e mjaltit ndihmon në përforcimin e të mbajturit mend
Mjalti largon dhembjet në sy, duke e fërkuar me gisht të pastërt syrin.
Nëse mjalti pihet i tretur në ujë të ftohtë, ndihmon kundër kapësllëkut.

Nëse mjalti tretet në qumësht të ngrohtë atehere mjalti ndërpret dhimbjet e stomakut./LajmeOnline/