Mediat gjermane: A e dini çfarë është më e tmerrshme? Të qarat e fëmijëve kosovarë (VIDEO)

Passport.jpg1

Në një kronikë të Televizionit gjermane N24, kushtuar emigrantëve shqiptar, shihen me dhjetëra emigrant nga Kosova, duke pritur në radhë për të paraqitur kërkesën për azil ekonomik.

Me mijëra njerëz po ikin nga Kosova, drejtë Gjermanisë. Sidomos në Bavari dhe Baden-ëürttemberg. Autoritetet janë të tronditur prej fluksit të madh.

Banorët nga qyteti Röszke në Hungari dëshmojnë tmerrin e emigrantëve nga Kosova.

István Kovács jeton në Röszke, fshat në kufi, ku policia ka këshilluar ata se si të merren me situatën. Ai e shprehët i dëshpëruar kur sheh shumë fëmijë . “A e dini çfarë është më e tmerrshme? Të qarat e fëmijëve. Ju mund të dëgjoni të qarat e fëmijëve për çdo njëqind metra larg”.