Mbajeni dorën në këtë pozitë… S’do ta besoni çfarë ndodh (Foto)

Shikoni duart. Çfarë shihni? Përgjigja juaj do të jetë “thjeshtë duart”, por pyeteni një refleksolog.

Ai do t’ju thotë se ka, sipas hulumtimeve, një numër pikash aktive që mund t’i japin fuqi trupit dhe mendjes tuaj.

Gazeta Express sot ju tregon se çfarë mund të bëni vetëm me gishtin e mesëm të dorës. Dhe të tjerët, natyrisht.

Gishti i madh

Ky gisht kontrollon dhimbjet e muskujve si ndjenjat e një zhgënjimi, frikës dhe shqetësimit. Siç është treguar nga studimet në Universitetin e Minnesota-s, pacientët me dhimbje shpine dhe muskujsh ndjehen shumë më mirë pas një cikli të terapisë së reflekseve. Shtrëngojeni gishtin tregues me dorën tjetër për 5 minuta, transmeton Gazeta Express.

Gishti i mesëm

Shtypja gishtit të mesëm ju ndihmon nëse ndjeheni të mërzitur, nervoz ose më i lodhur se zakonisht. Studime të ndryshme tregojnë se këto ushtrime ulin shtypjen e lartë të gjakut dhe ju qetësojnë.

Gishti i unazës

Emocionet negative dhe pikëllimi do të largohen nëse e shtrëngoni butësisht gishtin e unazës për 5 minuta. Mos harroni të qëndroni të qetë dhe të kontrolloni frymëmarrjen.

Gishti i vogël

Gishti i vogël është përgjegjës për vetëvlerësimin, stresin dhe nervozen. Nëse e nënvlerësoni veten, duhet me të vërtetë të mendoni rreth masazhimit të tij për 5 minuta. Mendoni për diçka të mirë përderisa i bëni masazh.