Masazhoni këtë pikë në këmbën tuaj dhe rezultati do ju mahnisë! (VIDEO)

masazhi-1
Mjekësia tradicionale kineze ka dokumentar prej kohësh përfitimet shëndetësore nga mjetet e ndryshme natyrore. Disa nga metodat më të famshme kineze kanë gjetur përdorim edhe në mjekësinë moderne dhe perëndimore dhe janë vërtetuar shkencërisht si shumë efektive.
Përfitimet shëndetësore të akupunkturës kanë kohë që janë studiuar dhe pranuar, por pak njerëz e dinë se përfitimet e akupunkturës mund të merren edhe pa përdorimin e gjilpërave! Në fakt, efektet e njëjta mund të merren edhe me anë të metodës “Acupressure”.
Acupressure është një metodë për shërimin e dhimbjeve duke prekur në pjesë të caktuara trupin. Njëra ndër këto pika është edhe pika e njohur me emrin “SP6” dhe prekja apo masazhimi i kësaj pike ndikon në largimin e stresit dhe ankthit.
Trajtimi në këtë pikë ndihmon edhe për :
– eleminimin e fryerjeve të barkut
– përmirësimin e tretjes
– eleminimin e problemeve urinare
– largon dhimbjet mensturale
– përmirëson funksionimin e shpretkës
–përmirëson funksionimin e veshkave
– mënjanimin e pagjumësinë etj.
Pika “SP6”, saktësisht gjendet katër gishta mbi kyçin tuaj të pjesës së brendshme të këmbës.
Për masazhim, shtypni gishtin tuaj mbi këtë pikë dhe bëni lëvizje rrethore për rreth 6 sekonda dhe pastaj pauzoni për 2 sekonda të tjerë. Përsëriteni këtë teknikë për 5 minuta.
Përdoreni këtë metodë çdo natë para se të shkoni në shtrat për të fjetur.