Masazhoni këtë pikë dhe do të pushoni kokën (video)


Dhimbja e kohës është një problem shqetësues për shumë persona prandaj shpesh është e rëndësishme që të ndiqni një teknikë vërtet efikase që të çliroheni nga dhembja e kokës.
Përmes videos ju do të mësoni që përmes teknikave të ndryshme të lehtësoni dhimbjen e qafës dhe të supeve. Nga pamjet ju do të shikoni se cilët janë pikat kryesore për dhembje koke.
Vendosni gishtin e madh dhe gishtin tregues në qafë (si në xhirim) dhe tërhiqeni nga fundi në majë, përkatësisht deri në zverk.

Kur të arrini në lugun natyral në të cilin vetvetiu gishtat futen, e keni gjetur pikën e vërtetë.

Mbajeni në mend, kurrë nuk duhet bërë masazh unazave, por vetëm anash. Edhe më e rëndësishme është pika në shuplakë midis gishtit të madh dhe gishtit tregues.

Pikat paraprake janë të rëndësishme, mirëpo nëse dëshironi t’i gjeni edhe të tjerat, shikoni xhirimin. Njëra është në majë të kokës, në nivel me majat e veshëve, pastaj pika midis vetullave, pastaj katër gishta nën gju, nga ana e djathtë e kërçikut.

Bëni masazh disave prej këtyre pikave, duke shtypur deri në atë masë që të hetoni dhembje të këndshme, nuk është mirë të jetë e pakëndshme, ndërsa dhembja e kokës vetvetiu do të eliminohet.
pau