“Mami më detyroi të qepesha”, vajza nga Fieri rrëfen historinë e pazakontë (VIDEO)

loading...

loading...

Nderi është një çështje që gjithmonë ka ngitur diskutime të mëdha në shoqërinë shqiptare.
Një nga çështjet që përfshihet brenda konceptit të fjalës nder është edhe virgjëria e femrave. Në Norvegji foshnjeve femra të porsalindura u kryhet një operacion me anë të cilit largohet himeni ose ndryshe “cipa e virgjërisë”. Kjo ndërhyrje bëhet që femra mos të ndjej dhimbje gjatë aktit të parë.
Por le të kthemi në vendin tonë. Tradita dhe zakoni shqiptar e do që në pajën e vajzës babai të vendosi një plumb, i cili do të shërbej për t’i marrë jetën vajzës nëse ajo nuk është e virgjër.
Nëse mendoni se ky është një fenomen i largët apo që ndodhte para shumë kohësh një video dokumentar ju tregon të kundtërtën.
Për më shumë ju sjellim më poshtë edhe videon:

Video Link

loading...