Mahnit Audi, prezanton teknologjinë e dritave që ndryshojnë sipas drejtimit (VIDEO)

Audi zbulon dritat “swarm” të cilat kthejnë pjesën e prapme të makinës në një ekran që ndryshon sipas drejtimit së mjetit.

Audi ka zbuluar tashmë teknologjimë e drites së makinës e cila mund të bëjë që pjesa e pasme e makinës të tregojë modele të shndritshme për shoferët e tjerë.

Kjo lloj drite “swarm” është e përberë nga mijëra drita të kuqe të vogla të cilat mbulojnë gjithë gjerësinë dhe ndikojnë në lëvizjen e makinës.

Ekranët janë përdorur që tu tregojnë shoferëve të tjerë se çfarë po bën shoferi.

Kur shoferi kthen timonin në të majtë apo në të djathtë edhe dritat e kuqe lëvizin në drejtimin që timoni është kthyer.

Kur makina rrit shpejtësinë edhe dritat rriten më të shpejtë dhe rrjedhin nëpër sipërfaqe.

Ndërsa kur shoferi frenon, atëherë edhe pikat apo dritat ngadalësojnë dhe rrjedhin përpara në portobagazh./idea

Ndiqni pamjet :