Macet vrasin çdo vit miliarda kafshë

CaptureMacet janë kërcënimi kryesore i botës së egër në SHBA, pasi ato vrasin miliarda kafshë çdo vit, tregon një studim. Autorët e studimi përllogarisin se macet janë përgjegjës për vrasjen e deri në 3.7 miliardë zogjve dhe deri në 20.7 miliardë gjitarë çdo vit.

Autorët kanë nxjerr përfundimin se kafshët që ngordhin në kthetrat e maceve janë katër herë më shumë se sa mendohej duke ia kaluar edhe aksidenteve në rrugë.

Instinkti vrasës i maceve është dokumentuar në shumë ishuj rreth botës. Ato janë fajtore për zhdukej ne 33 specieve në të gjithë botën.