“Luciferi” nuk ka ikur, ç’do ndodhë me temperaturat?

Vala e nxehtësisë së verës që lamë pas e quajtur ndryshe si “Lucifer” ku temperaturat shkuan mbi 40 gradë do të jetë diçka normale gjatë 30 viteve të ardhshme, thonë ekspertët.
Ndryshime klimatike do të thotë se zjarret do të përhapen 10 herë më shumë dhe ka gjasa që të përfshijë gjithë Evropën, sipas analistëve të Atributit Botëror të Motit, shkruan “ The Sun”.
Temperaturat e larta përfshinë kontinentin në muajin gusht, duke shkaktuar probleme shëndetësore dhe zjarre të shumta.
Geert Jan van Oldenborgh, studiues i lartë në Institutin Mbretëror të Meteorologjisë Holandeze, tha:
Vazhdo leximin duke klikuar linkun me poshte.

LUCIFERI