Lindi një foshnje vajzë, doktorët habiten kur ia shohin fytyrën

screenshot-4_1477580689-7083276-530x300Kur 15-vjeçarja Taylor Garrison lindi një vajzë, as doktorët nuk mund të besonin kur e panë atë.
Brielle Garrison u lind pa sy. Kjo gjendje e rrallë shëndetësore është e njohur si ‘anopthalmia’.

Dr. Lee Friedman që e kishte trajtuar këtë rast, kishte thënë se nuk kishte parë diçka të tillë kurrë më parë në jetën e tij, transmeton Gazeta Express.

Kjo gjendje shëndetësore është shumë e rrallë dhe prekë shumë pak foshnje në botë – dhe doktorët nuk e dinë shkakun e saj, por thonë se nuk është gjenetike.

Kjo foshnje ka kohë që kishte lindur pa sy, por historia e saj është rikthyer përsëri në rrjetet sociale, që të rritet ndërgjegjësimi ndaj ‘anopthalmia’-së, për të inkurajuar më shumë hulumtim shkencor dhe studime rreth kësaj sëmundjeje.