LifestyleSi kapërcehet frika nga fluturimi me aeroplan?

Pas tragjedisë së fundit ajrore, shumë pasagjerë hipin në aeroplan me një ndjenjë tjetër. Por a është e justifikuar frika nga fluturimi? Dhe si kapërcehet ajo? DW: Dr. Stoll, çfarë ka të bëjë profesioni juaj me frikën nga fluturimi? Dr. Keith Stoll: unë jam psikolog klinik dhe jap prej 25 vjetësh kurse të British Airways […]


Drithërat “mashtruese” që fshehin tri rreziqe për trupin tonë

Ushqimin të cilin e konsumojmë në bazë ditore sipas hulumtimeve më të reja mund të ndikojë negativisht në shëndetin e lëkurës, nyjave dhe të rrisë sheqerin në gjak. Në çfarë mënyre ndikon në të vërtetë gruri në shëndetin tonë dhe me cilat ushqime alternative mund ta zëvendësojmë në mënyrë adekuate. Kardiologu William Davis pohon se […]


Hudhra ngadalëson plakjen dhe mbron trurin nga sëmundjet

Ata thonë se një përbërës te hudhra ofron mbrojtje për trurin kundër plakjes dhe sëmundjeve. Madje edhe mund të parandalojë sëmundjet neurologjike që lidhen me moshën si Alzheimeri dhe Parkinsoni. Kërkuesit nga universiteti i Mizurit zbuluan se një karbohidrat në superushqimin është çelësi. “Hudhra është një nga përbërësit më të konsumuar në ushqim”, tha Zezong […]


Pse djersitemi?

Nëse do të kujtohemi si jemi ndjerë gjatë një interviste pune, në takimin e parë me një person, apo në një prezantim projekti, do të kujtojmë se në këto raste, kemi qenë të djersitur. Kjo s’ka të bëjë me temperaturën e ambientit ku ne jemi ndodhur në fakt. Doktor Mansberg nga Australia, ka shpjeguar se […]


Tekstura e ushqimit ndikon në perceptimin e kalorive dhe kontrollin e porcionit

Hulumtimet e mëparshme kanë zbuluar se ngjyra, shija dhe era, të gjitha ndikojnë në mënyrën se si njerëzit hanë dhe e shijojnë ushqimin. Por çfarë roli luan tekstura në shprehitë tona të ngrënies? Sipas një studimi të udhëhequr nga Dipayan Biswas, profesor marketingu në Universitetin e Floridës Jugore, konsumatorët perceptojnë se ushqimet më të forta […]


Mjalti lufton ulcerën e stomakut

Personat më të prekur nga sëmundja e ulcerës në stomak janë pikërisht meshkujt. Ende nuk dihet shkaku i vërtetë i shfaqjes së saj. Por, meqenëse ulcera, në më të shumtën e rasteve, është e pranishme te personat që konsumojnë pije alkoolike, mendohet se mund të jetë kjo arsyeja pse ajo është më e përhapur te […]


Nuk është fundi i botës nëse jeni “single”

Të jesh e vetme, pra pa të dashur, për shumë vajza është një ankth i vërtetë dhe nuk mund të pajtohen në asnjë mënyrë. Ngado që kthehesh duket se të gjithë që janë përreth jush janë në lidhje dhe të shkojnë në nerva me “lumturinë” që dashuria u ofron atyre? Më nuk me kë të […]


Vetmia, sëmundja e shekullit 21-të

Për vetminë mund të thuhet të jetë një nga sëmundjet më të përhapura të shekullit të 21-të. Mbi shëndetin ndikon pothuajse njëjtë si obeziteti, kurse objektivi i saj janë kryesisht të rinjtë mes moshës 16 dhe 30 vjeç. Vetmia rrallë ndjehet Vetmia është e karakterizuar nga ndjenjat e izolimit që është vazhdimisht i pranishëm, madje […]