Lexus IS 300h harxhon vetëm 4.3 l/100km

lexusGjeneratën e re të modelit Lexus IS e lëvizin kryesisht modelet benzinë. Versioni dizel IS 200d e ka trashëguar modelin hibrid IS 300h. Atë e lëviz motori me 4 cilindra me kapacitet 2.5 litra dhe elektromotori.

Motori benzinë është i pajisur me sistemin e injektimit direkt të karburanti. Forca maksimale e motorit benzinë është 130 kW, ndërsa forca hibride e kombinuar është 162 kW.

Ajo që është interesante është se ky model për 100 kilometrat të kaluara harxhon vetëm 4.3 litra. Këto janë harxhime më të vogla se modelet konkurrente , siç janë BMW 320d dhe Mercedes-Benz C250 CDI.