Lajmi i Fundit: Sapo erdhi lajmi më i keq për Kosovën


Tetë kriteret shtesë për liberalizimin të vizave sollën edhe obligime për institucionet e vendit. Edhe pse në deklarimet e tyre krerë të institucioneve thotë se kanë përmbushur obligimet, BE-ja ka vlerësuar ndryshe.
Njëra nga kriteret thotë se duhet të krijohet një sistem monitorues i vazhdueshëm i hetimeve, vendimeve të formës së prerë dhe konfiskimeve në rastet e rënda nga krimi i organizuar dhe korrupsioni, sidomos duke i dhënë një koordinatori qendror rastet serioze të krimit të organizuar dhe korrupsionit.
Por, aktualisht sekuestrimi dhe konfiskimi i pasurisë është i rregulluar me Kodin e Procedurës Penale si dhe Ligjin për Kompetencat e Zgjeruara për Konfiskimin e Pasurisë së Përfituar me Vepër Penale./zemrashqiptarit
111-266