Lajm i fundit: Tym i zi, dështon votimi për zgjedhjen e Papës së ri

tymi1115 kardinalët e Kishës Katolike kanë dështuar në zgjedhjen e Papës së ri në ditën e parë të konklavës në Vatikan. Nga oxhaku në Kapelen Sistine ka dalë tym i zi, duke treguar kështu se votimi ka dështuar

Të 115 kandidatët do të votojnë çdo ditë nga katër here, dy në mëngjes dhe dy mabsdite, deri sa të arrihen dy të tretat e votave për një kandidat. Që nga viti 1913 asnjë konklavë nuk ka zgjatur më shumë se 5 ditë  ndërsa mësohet se votimi tjetër do të jetë nesër herët në mëngjes.