Lajm i fundit: Turqia dorëzon not-verbal në OKB, kërcënon hapur me luftë Greqinë për kufirin detar!

TurqiaTurqia ka reaguar menjëherë pas depozitimit të koordinatave detare të njëanshme nga Greqia në OKB.

Madje, me anë të një not-verbali të dorëzuar në OKB-ë, Turqia kundërshton fuqishëm depozitimin e koordinatave të njëanshme të kufirit detar nga pala Greke, duke kërcënuar hapur deri dhe me luftë.

Turqia ka përcaktuar kufijtë sipas konventave ndërkombëtare të cilat ajo i referohet dhe vendimeve të marra nga specialistë të së drejtës kombëtare nga ministria e drejtësisë dhe të ministrisë së mbrojtjes turke. Referohet në not-verbalin e aj se nëse Greqia vijon të dedikojë pjesë ujore të cilat i përkasin Turqisë, atëherë Turqia do ti shpallë luftë.

Nga ana e saj pala greke, me anë të një njoftimi të ministrisë së saj të jashtme ka deklaruar: “Qeveria greke, në vazhdim dhe të veprimeve të mëparshme, do të siguroj të gjitha të drejtat sovrane të vendit, ku ato caktohen nga e drejta ndërkombëtare”