Lajm i Frikshëm!! Bananet po injektohen me virusin HIV dhe AIDS?


Mediat botërore së fundmi po qarkullojnë një lajm të frikshëm që ka të bëjë më një shqetësim lidhur me konsumimin e bananeve. Organizata Botërore e Shëndetësisë ka shprehur shqetësimin se janë gjetur afro 1 milion banane të injektuara me virusin HIV-AIDS.
Nga disa prova të gjetura në fusha të ndryshme të mbjelljes është vlerësuar se mund të ketë mbi 2 milionë banane të infektuar të shpërndara në pjesë të ndryshme të kontinentit të Amerikës Jugore. Vende të tilla si Meksika, Shtetet e Bashkuara, Kanada, Brazili dhe Argjentina janë në rrezik më të madh për sasitë e mëdha që blejnë rregullisht, shkruajnë këto media.
Kohët e fundit kjo teori është cilësuar si e pavërtetë e me qëllime dëmtimin e bananeve të importuara nga Guetamala.
6