Ky mësues ka marrë dhuratën më prekëse në jetën e tij, mesazhi është i fortë

Dita e mësuesit është në nder të atyre njerëzve të cilët ua kushtojnë jetën e tyre brezave të rinj për t’i mësuar dhe jo vetëm në llogaritje numrash dhe në të shkruar, por edhe si të jeni njerëz më të mirë.
Kështu, Iñaki de Paz është një mësues i muzikës në Meksikë, i cili postoi në Facebook dhuratën më prekëse që ka marrë ndonjëherë. Dita e mësuesit në Meksikë festohet me 15 Maj.

Nxënësja Small Mayte shkroi një letër prekëse për mësuesin e saj Iñaki, duke shpjeguar se babai i saj nuk kishte një punë kështu që ajo nuk mund t’i blinte ndonjë gjë. Megjithatë vajza i kishte futur brenda zarfit të letrës dy monedha me një vlerë simbolike.

Dhurata prekëse është bërë virale gjithandej vetëm pak çaste pasi ishte shpërndarë nga mësuesi Iñak de Paz. Ai tha se ky detaj dhe këto fjalë ishin ato që mbushën shpirtin e tij dhe riafirmojnë vendimin dhe dëshirën e tij për të qenë një mësues.