“Ky lloj ushqimi shkakton kancer”, zbulimi i ri i mjekëve është tmerrues

Të gjithë i dimë vlerat ushqyese që spinaqi ka, por ai përbën rrezik nëse e konsumojmë shpesh dhe në mënyrë të keqe.

Kjo do të thotë që nuk duhet ta gatuani njëherë spinaqin dhe ta konsumoni pas disa orësh duke e ngrohur sërish.

Kjo mënyrë është vërtet e rrezikshme për shëndetin tuaj, pasi që përmban nitrate të cilat nën efektin e nxehtësisë së lartë që më pas shndërrohen në nitrosamina, të cilat janë të rrezikshme dhe kancerogjene për organizmin e njeriut.

Spinaqi është i pasur me një numër të madh të vitaminave dhe mineraleve si acidi folik, vitaminat A, B, C, E, hekur, magnez, kalium, por mos harroni konsumoheni si duhet.