Ky është teksti i himnit të Republikës së Kosovës


Himni i Kosovës, i quajtur “Evropa” është kompozuar nga kompozitori Mendi Mengjiqi më 11 qershor të vitit 2008. Lexoni tekstin e himnit të Kosovës.
O mëmëdhe i dashur, vend i trimërisë
Çerdhe e dashurisë
N’ty shqipet fluturojnë
Dhe yjet ndriçojnë
Vendi i të parëve tonë

Ti qofsh bekue për jetë e mot
O nënë e jonë
Ne të dalim zot

O mëmëdhe i dashur, vend i trimërisë
Çerdhe e dashurisë.
tekst