KUJDES: Vaji ushqen lëkurën, por nuk mund të zëvendësojë faktorin për mbrojtje nga dielli

KUJDES: Vaji ushqen lëkurën, por nuk mund të zëvendësojë faktorin për mbrojtje nga dielli

Shumica prej nesh nesh në plazh përdorim vajin e ullirit. Ai është i shkëlqyeshëm, por jo i vetmi. Prandaj, para se të rreziteni lyejuni me vaj dhe kur lëkura të thithë vajin, lyejuni me kremin që ka faktorin mbrojtës!

Vaji i ullirit mbron nga kripa, por jo edhe nga rrezet UV

Për kurimin e fytyrës dhe trupit në plazh janë të mira lloje të ndryshme vaji, para së gjithash ai i ullirit. Është i pasur me vitamina, zbut dhe ushqen lëkurën. Vaji i ullirit i jep tenit ngjyrën e bukur, krijon mbrojtje, e cila nuk i lejon kripës dhe rërës që të dëmtojë lëkurën, por aspak nuk mbron nga rrezet UV, transmeton Telegrafi.

Vaji i lules së balsamit, assesi për rrezitje

Vaji i balsamit është i njohur si ilaç i jashtëzakonshëm natyror për lëkurë, por duhet përdorur ekskluzivisht për qetësimin e djegieve të lëkurës, kurrsesi si mbrojtje nga rrezet e diellit. Mund të shkaktojë njolla dhe nuk përmban faktorin mbrojtës.

Serumin vëreni ekskluzivisht në mbrëmje

Kur ktheheni nga plazhi, bëni dush dhe vazhdoni kurimin shtëpiak. Pra, patjetër pastroni fytyrën me tonik dhe pastaj përdorni kremin si zakonisht. Vera është koha e duhur që në kurimin e përditshëm të përdorni serume.

Vaji i arrës ndikon si SPF i butë

Vaji i arrës është njëri ndër vajrat më të mira për rrezitje, sepse lëkurës i jep ngjyrë bronzi dhe e mbron nga rrezet UV. Natyrisht mund të zëvendësojë kremin me SPF nga 10 deri në 17 orë. Ka përmbajtje të lartë vitaminash, mineralesh dhe antioksidantesh.

Vaji i karotës zgjat nxirjen nga dielli

Vaji nga farërat e karotës është i shkëlqyeshëm për plazh! Ka faktor të lartë mbrojtjes, madje deri në 40, kështu që mund të zëvendësojë kremin me SPF në periudhën e ditës kur rrezet e diellit nuk janë të forta.

Vaji i kokosit mbron nga alergjitë

Nëse keni ten të bardhë, vështirë dhe ngadalë nxiheni, lyejuni me vaj kokosi. Mund të ndihmojë lëkurën që shpejt të nxihet por edhe të ushqejë dhe kurojë në mënyrë intensive lëkurën. Ka efekt të ulët SPF, midis 2 dhe 8, kështu që nuk mbron nga rrezet UV.