Kujdes! E pini kafenë me qumësht? Nga këtej e tutje nuk duhet, ja pse!

Milk-200x300Padyshim që shumica prej nesh kur pimë kafe, shtojmë edhe qumësht për ta lehtësuar apo bërë më të shijshme…

Por, ky zakon sjell si rezultat refuzimin e kalciumit nga organizmi ynë.
Sipas studimeve të fundit mjekësore, kur qumështi kombinohet me sasi të lartë kafeine, rritet përqindja e kalciumit në urinë dhe shkakton “zbrazjen” e kalciumit në zorrë.