Krimi pas divorcit. Pse ndodh?

Psikologët rendisin problemet sociale deri tek pendesa për martesën e prishur

largea_psikologia1373752235

Pas nje martese te prishur vjen nje krim.

Raste te tilla po behen gjithnje e me te shpeshta ne vendin tone. Por pse ndodhin?

Psikologet rendisin disa nga shkaqet kryesore.

Nisin me problemet sociale te ish bashkeshorteve dhe dalin deri tek pendesa per divorcin.

Probleme te tilla specialistet arrijne ti vene re gjate seancave para divorcit ne gjykate.

Ne keto raste psikologet sugjerojne aplikimin me te shpeshte te urdherave te mbrojtjes.

Prej pese vitesh Shqiperia po zbaton ligjin per parandalimin e dhunes ne familje.

Ndersa numri i kerkese padive eshte gjithnje ne rritje gjykata ka urdhëruar rreth nje mije e 500 mbrojtje të menjëhershme të zonjave të dhunuara nga bashkëshortët ose mbi 200 raste të reja më shumë se një vit më pare.