KQZ publikon rezultatet preliminare

  Komisioni Qendror Zgjedhor ka publikuar të dhënat preliminare për zgjedhjet e djeshme lokale në Kosovë.

  Rezultatet sipas KQZ-së për kryetar komune:

  Deçan, AAK-LDD me 54.05 për qind, LDK 35,15 për qind

  Gjakovë, AKR 43.43 për qind, AAK – LDD, 35.80 për qind

  Drenas, PDK, 63.08 për qind

  Istog, LDK, 51.01 për qind

  Kaçanik, PDK 25.57 për qind, AAK 17.99 për qind

  Klinë, PDK 42.26 për qind, LDK 24.59

  Fushë Kosovë, LDK 64 për qind

  Kamenicë, LDK 33.0 për qind, PDK 32.52 për qind

  Rahovec, PDK 39.11 për qind, LDK 22.09 për qind

  Mitrovicë e Jugut, PDK 42.80 për qind, AKR 21.83 për qind

  Lipjan, PDK 35.38 për qind, LDK 35.33

  Podujevë, LDK 50.06,

  Skenderaj, PDK 88.45 për qind

  Suharekë, LDK 34.80 për qind, AAK 30.24 për qind

  Malishevë, IQM 42.19 për qind, LDK 25.81 për qind, PDK 25.71 për qind

  Han i Elezit, Refki Suma 54.17 për qind

  Viti, LDK 37.7 për qind PDK 23.7për qind

  Ferizaj, PDK 39.20 për qind, LDK 34.3 për qind

  Pejë, LDK 40.85 për qind, AAK 36.12 për qind

  Prishtinë, LDK 43.00 për qind , VV 31.58 për qind

  Prizren, PDK 37.08 për qind dhe LDK 25,22 për qind

  Gjilan, LDK 40.13 për qind, PDK 26.15 për qind

  Dragash, PDK 34.05 për qind, LDK 35.15 për qind

  Novobërdë, LDK 32.56 për qind G.I.Srpska 25.30