Kosovarët do të mund të lëvizin pa viza nga qershori

loading...


Kosova ka marr rekomandimin për liberalizim të vizave nëpër shtetet në zonën Schengen nga Komisioni Evropian.

Ky është hapi më i madh drejt lëvizjes së lirë për qytetarët e Kosovës nëpër Evropë, por që duhet pritur edhe vendimin përfundimtar për aprovimin e këtij rekomandimi.

Korrespodenti i “Kohës Ditore” në Bruksel ka pyetur Komisionerin për Migrim, Çështje të Brendshme dhe Shtetësi, Dimitris Avramopoulos se a ka gjasa që shtetasit e Kosovës të mund të lëvizin lirshëm pa viza në zonën Schengen deri në muajin qershor, raporton Koha.net.

“Avramopulos nuk e ka pohuar një gjë të tillë, por as e ka mohuar”, ka thënë Palokaj.

Në rastet e shteteve tjera të Ballkanit Perëndimor, nga momenti i aprovimit të rekomandimit për lëvizje pa viza e deri në miratimin e rekomandimit, kanë kaluar deri në 6 muaj.
20160504141612222646

loading...

loading...